Aikuisten leirit

HELSINKI

ARTISTIC POLE: Esiintyjän preesens & koreografian luominen -viikonloppuleiri

Haaveiletko esiintymisestä tangolla? Miten rakentaa koreografia alusta loppuun itse? Kuinka hallita esiintymisjännitystä? Tervetuloa laajentamaan osaaminen uusiin ulottuvuuksiin Artistic Pole: Esiintyjän preesens & koreografian luominen -viikonloppuleirille.

Esiintyminen on jännittävää ja useille meistä astumista epämukavuusalueelle olipa sitten kyse puheen pitämisestä tai tankotanssishowsta. Esiintymisellä tarkoitetaan vuorovaikutusprosessia esiintyjän ja yleisön välillä. Lavalle nouseminen vaatii hurjasti rohkeutta, mutta onneksi esiintymistaitoja voi opetella ja kehittää jokainen. Esiintymisen jälkeistä hyvän olon tunnetta, jännityksen vapautumista ja itsensä ylittämisen kokemusta ei voita mikään!

VIIKONLOPPULEIRIN SISÄLTÖ

Artistic Pole -viikonloppuleiri on jaettu kahteen toisiinsa sulautuvaan osioon. Ensimmäinen osio keskittyy esiintymisen prosessiin. Leirillä käydään läpi mm. esiintyjän läsnäoloa ja lavapreesensiä, esiintymisjännitystä ja miten vaikuttaa siihen sekä valmistautumista esitykseen. Leirin toinen osio keskittyy tankotanssikoreografian luomisen prosessiin. Saat uusia työkaluja musiikin koko potentiaalin hyödyntämiseen, koreografian rakentamiseen ja ideoita siihen kuinka sitoa liikkeitä sulavasti toisiinsa. Leirillä keskitytään etenkin koreografian suurimpiin haasteisiin, kuten siirtymiin tankojen välillä, musiikin suvantokohtiin ja liikkeiden vaihtoihin. Kannustamme vahvasti jokaista osallistujaa oman tyylin ja liikekielen löytämiseen. Leiri pitää sisällään teoriaosuuksien lisäksi paljon käytännön harjoituksia.

ARTISTIC POLE: Esiintyjän preesens & koreografian luominen -viikonloppuleirin sisältö 12h:

– Esiintyminen taitona

– Esiintyjän lavapreesens ja läsnäolo

– Esiintymisjännitys ja sen voittaminen

– Opetellaan sitomaan liikkeitä sulavasti yhteen

– Liikkeen fraseeraus ja aksentointi

– Laadukkaan esiintymiskokonaisuuden valmistaminen

– Musiikin kokonaisvaltainen hyödyntäminen

– Improvisaatio tulkinnan välineenä

– Pole & Floor -liikepankin kartuttaminen

– Työkaluja koreografian siirtymiin, suvantokohtiin ja liikkeiden vaihtoihin

VALMENTAJISTA

Viikonloppuleirin valmentajina toimivat kokeneet esiintyjät Camilla Rantanen, Susanna Kyöstilä ja Milla-Mari Pylkkänen. Camilla on esiintynyt kilpavoimistelun ja tanssin saralla lapsesta asti. Tangolla hän on esiintynyt vuodesta 2011 lähtien ja tekee sitä nykyisin myös työkseen. Camilla on tuore teatteritaiteen maisteri. Myös Susanna on Camillan tavoin kokenut esiintyjä. Eri kokoiset lavat ovat tulleet tutuiksi niin laulaen, soittaen kuin tankotanssienkin. Etenkin esiintymistilanteen aiheuttama stressi ja sen hallitseminen on Susannalle tuttu aihe. Camilla ja Susanna toimivat molemmat yrittäjinä ja ohjaajina Rock the Pole tankotanssi- ja ilma-akrobatiastudioilla. He ovat valmentaneet lukuisia yksilö- ja ryhmäesityksiä, showryhmiä sekä tehneet koreografioita tilaustöinä ja tuottaneet erilaisia tanssi- ja ilma-akrobatiatapahtumia. Milla-Mari on Teatterikorkeakoulusta valmistunut näyttelijä ja Johanna Kustannuksen (Universal Music) artisti, jolla on 15 vuoden kokemus esiintyjyydestä. Millan erityisosaamista on solistinen esiintyminen, improvisaatio ja yleisön totaalinen vangitseminen.

MITEN MUKAAN?

ARTISTIC POLE: Esiintyjän preesens & koreografian luominen -viikonloppuleirille on myynnissä vain rajoitettu määrä paikkoja, sillä jokaiselle leiriläiselle halutaan taata myös yksilöllistä ohjausta. Leirille ilmoittaudutaan sähköpostitse: [email protected]

Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä vapaasti itsestäsi, tankotanssiharjoittelustasi, tavoitteista ja haaveistasi esiintymisen suhteen ja mahdollisesta aiemmasta esiintymiskokemuksestasi.

Tervetuloa oppimaan uutta!

aika: 13.-14.8.2022 klo 13-17

paikka: Rock the Pole Kluuvi, Kaisaniemenkatu 3 A 5, 00100 Helsinki

hinta: 149€