Säännöt

19.11.2022

Aerial Arts Showcase Finland

Paikka: Kulttuuritehdas Korjaamo, Vaunusali

Töölönkatu 51 A, 00250 Helsinki

Tapahtuman järjestäjä: Rock the Pole (Bright Bodies Oy)

Rock the Pole tankotanssi- ja ilma-akrobatiastudio järjestää marraskuussa 2022 Aerial Arts Showcase Finland tapahtuman Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingin Töölössä. Tapahtumalla haluamme tarjota matalan kynnyksen esiintymis- ja kilpailumahdollisuuden jokaiselle esiintymisestä ja kilpailemisesta kiinnostuneelle. Aerial Arts Showcase on omistettu kokonaan ilma-akrobatialle!

Valittavana on useita esiintymis- ja kilpailusarjoja. Showcase -sarjojen pääpaino on esiintymisessä ja osallistujia ei pisteytetä tai laiteta järjestykseen. Aerial Competition -sarjat ovat puolestaan kilpailusarjoja, joissa jokaisessa kolme parhaiten menestynyttä palkitaan. Jokaisessa sarjassa esiintyjät rakentavat koreografiansa valitsemaansa teemaan.

Jokainen Aerial Arts Showcasen esiintyjä valmistaa koreografiansa yhteen teemaan. Esiintyjä/duo/esiintyvä ryhmä valitsee yhden teeman neljästä eri vaihtoehdosta. Lapsilla ja nuorilla sekä aikuisilla on valittavinaan molemmilla omat neljä teemavaihtoehtoa. Esityksen koreografian, musiikin, ilmaisun ja esiintymisasun tulee ilmentää valittua teemaa. Aerial Arts Showcasen teemat ovat saaneet vaikutteensa antiikin Kreikan jumaltarustosta.

Esityksen koreografian, musiikin, ilmaisun ja esiintymisasun tulee ilmentää valittua teemaa. Aerial Arts Showcasen tämän vuoden kantava teema ”IMMORTALS” on saanut vaikutteensa antiikin Kreikan mytologiasta. Teemat ovat muinaisia jumaluuksia, joita teemavaihtoehdoissa on yhteensä 12 kappaletta. Jokaisessa kategoriassa on tarjottimella yhteensä neljä eri mytologista hahmoa, joista osallistujat voivat valita mieleisensä esityksen kantavaksi teemaksi.

Kaikki esitykset videoidaan järjestäjän toimesta. Tapahtumaan voi osallistua yksin, parin kanssa tai suurempana ryhmänä. Jokainen esiintyjä saa tuomaristolta kirjallisen palautteen esiintymisestään sähköpostitse. Jokaisen kilpailusarjan kolme parhaiten sijoittunutta kilpailijaa palkitaan.

AERIAL ARTS SHOWCASEN SARJOJEN SÄÄNNÖT

Aerial Showcase -sarjat

Aikuiset; Tankotanssi

Sarjan osallistujilla ei tarvitse vielä olla tankotanssista esiintymiskokemusta. Showcase ei ole kilpailu, vaan näytös. Jokainen osallistuja saa kirjallisen palautteen esityksestä. Sarjassa jaetaan kunniamainintoja. Esiintyä voi yksin, duona tai ryhmänä. Esiintyjä valitsee itse, minkä tyylisen esityksen haluaa luoda huomioiden tapahtuman yleiset säännöt. Esiintyjä voi käyttää staattista tankoa, spinnitankoa tai molempia.

Duot ja ryhmät: Osallistujia koskevat samat säännöt kuin yksilöitä showcase -kategorioissa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: Osallistujien teknisten taitojen tulee vastata samaa tasoa. Kiellettyjä liikkeitä ovat heitot, joissa välinettä ei hyödynnetä (esim. parin heittäminen ilmaan).

Aikuiset; Hammock

Sarjan osallistujilla ei tarvitse vielä olla hammockista esiintymiskokemusta. Showcase ei ole kilpailu, vaan näytös. Jokainen osallistuja saa kirjallisen palautteen esityksestä. Sarjassa jaetaan kunniamainintoja. Esiintyä voi yksin, duona tai ryhmänä. Esiintyjä valitsee itse, minkä tyylisen esityksen haluaa luoda huomioiden tapahtuman yleiset säännöt. Esiintyjä voi käyttää staattista tankoa, spinnitankoa tai molempia.

Lavalle on mahdollista ripustaa kaksi hammockia rinnakkain. Swiwelin käyttö sallittu.

Duot ja ryhmät: Osallistujia koskevat samat säännöt kuin yksilöitä howcase -kategorioissa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: Osallistujien teknisten taitojen tulee vastata samaa tasoa. Kiellettyjä liikkeitä ovat heitot, joissa välinettä ei hyödynnetä (esim. parin heittäminen ilmaan).

Aikuiset; Rengastrapetsi

Sarjan osallistujilla ei tarvitse vielä olla rengastrapetsista esiintymiskokemusta. Showcase ei ole kilpailu, vaan näytös. Jokainen osallistuja saa kirjallisen palautteen esityksestä. Sarjassa jaetaan kunniamainintoja. Esiintyä voi yksin, duona tai ryhmänä. Kilpailija valitsee itse, minkä tyylisen esityksen haluaa luoda huomioiden tapahtuman yleiset säännöt. Kielletyt liikkeet: temput, joissa kilpailija koskee riggauksiin. Esiintymisasun tulee sopia valittuun teemaan. Kenkien käyttö ei ole sallittua.

Esiintyä voi 0, 1 tai 2 -pisteisellä renkaalla. Esiintyjä esiintyy omalla välineellä/välineillä. Swiwelin käyttö sallittu. Tarkempi ohjeistus välineestä, tiedot ja kuvat ripustuksista julkaistaan välineinfossa. Esiintyjä esiintyy omalla välineellä/välineillä tai voi halutessaan vuokrata järjestäjän välineen.

Lavalle on mahdollista ripustaa kaksi rengasta rinnakkain.

Duot ja ryhmät: Osallistujia koskevat samat säännöt kuin yksilöitä showcase -kategorioissa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: Osallistujien teknisten taitojen tulee vastata samaa tasoa. Kiellettyjä liikkeitä ovat heitot, joissa välinettä ei hyödynnetä (esim. parin heittäminen ilmaan).

Aikuiset; Flying pole

Sarjan osallistujilla ei tarvitse vielä olla flying polen kanssa esiintymiskokemusta. Showcase ei ole kilpailu, vaan näytös. Jokainen osallistuja saa kirjallisen palautteen esityksestä. Sarjassa jaetaan kunniamainintoja. Esiintyä voi yksin, duona tai ryhmänä. Esiintyjä valitsee itse, minkä tyylisen esityksen haluaa luoda huomioiden tapahtuman yleiset säännöt.

Kielletyt liikkeet: flying pole -tankoa saa pyörittää lavalla vain sen verran, että esiintyjä ja flying pole pysyvät lavan sisäpuolella. Kiellettyjä ovat myös temput, joissa kilpailija koskee riggauksiin. Flying polen yläpäässä on kiinni looppi (hand loop 45 cm), jota esiintyjä voi halutessaan esityksessään käyttää. Flying polen riggauksissa swiwel (swiwel myös loopissa).

Korkokenkien käyttö ei ole sallittua. Halutessaan esiintyjä saa flying polen alle alastulopatjan.

Duot ja ryhmät: Osallistujia koskevat samat säännöt kuin yksilöitä showcase -kategorioissa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: Osallistujien teknisten taitojen tulee vastata samaa tasoa. Kiellettyjä liikkeitä ovat heitot, joissa välinettä ei hyödynnetä (esim. parin heittäminen ilmaan).

Aikuiset; Silkit

Sarjan osallistujilla ei tarvitse vielä olla silkeistä esiintymiskokemusta. Showcase ei ole kilpailu, vaan näytös. Jokainen osallistuja saa kirjallisen palautteen esityksestä. Sarjassa jaetaan kunniamainintoja. Esiintyä voi yksin, duona tai ryhmänä. Esiintyjä valitsee itse, minkä tyylisen esityksen haluaa luoda huomioiden tapahtuman yleiset säännöt. Kielletyt liikkeet: kamikaze- ja free fall –pohjaiset pudotukset sekä temput, joissa kilpailija koskee riggauksiin.

Korkokenkien käyttö ei ole sallittua. Myös välinettä mahdollisesti vahingoittavien koristeiden (kuten paljetit ja vetoketjut) ja rekvisiitan käyttö on kielletty. Silkin riggauksessa mukana swiwel.

Duot ja ryhmät: Osallistujia koskevat samat säännöt kuin yksilöitä showcase -kategorioissa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: Osallistujien teknisten taitojen tulee vastata samaa tasoa. Kiellettyjä liikkeitä ovat heitot, joissa välinettä ei hyödynnetä (esim. parin heittäminen ilmaan).

AERIAL ARTS COMPETITION SARJOJEN SÄÄNNÖT

Aerial Competition -sarjat

Nuoret 13-17 vuotiaat; Tankotanssi

Kilpailu. Jokainen osallistuja saa esityksestä kirjallisen palautteen. Sarjan kolme parhaiten menestynyttä palkitaan. Palkintojen lisäksi jaetaan kunniamainintoja. Esiintyä voi yksin, duona tai ryhmänä. Osallistuja valitsee itse, minkä tyylisen esityksen haluaa luoda huomioiden tapahtuman säännöt. Kilpailija voi käyttää staattista tankoa, spinnitankoa tai molempia.

Pakolliset liikkeet: Vähintään kaksi erilaista invertointia tangolla. Koreografian tulee pitää sisällään vähintään yksi pyörähdys, jossa pyöritään yhden käden varassa sekä spagaatti –pohjainen, tai muu notkeusliikkeeksi luokiteltava (backbend) liike (väh. 1 kpl) ja kaksi kiipeämistä, joissa ollaan kosketuksissa jollain ruuminosalla tangon ylimmän kolmanneksen kanssa.

Duot ja ryhmät: Osallistujia koskevat samat säännöt kuin yksilöitä Aerial Competition -kategorioissa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: Osallistujien teknisten taitojen tulee vastata samaa tasoa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: osallistujat eivät saa kommunikoida keskenään esityksen aikana puhuen tai muuten suullisia merkkejä käyttäen, flyerin ja basen roolien tulee vaihdella tasapuolisesti. Pakolliset elementit: koreografian tulee pitää sisällään sykronoitua/samanaikaista liikettä demonstroiva osuus ja yksi pariakrobatia elementti. Kiellettyjä liikkeitä ovat heitot, joissa välinettä ei hyödynnetä (esim. parin heittäminen ilmaan).

Esiintymisasun tulee sopia valittuun teemaan, mutta kenkien käyttö ei ole sallittua. Kilpailija voi käyttää staattista tankoa, spinnitankoa tai molempia.

Nuoret 13-17 vuotiaat; Rengastrapetsi

Kilpailu. Jokainen osallistuja saa esityksestä kirjallisen palautteen. Sarjan kolme parhaiten menestynyttä palkitaan. Palkintojen lisäksi jaetaan kunniamainintoja. Esiintyä voi yksin, duona tai ryhmänä. Osallistuja valitsee itse, minkä tyylisen esityksen haluaa luoda huomioiden tapahtuman yleiset säännöt.

Esiintymisasun tulee sopia valittuun teemaan, mutta kenkien käyttö ei ole sallittua. Swiwelin käyttö sallittu.

Pakolliset liikkeet: ilmainvertti tai muu ilmasta (ei jalat maasta) lähtevä mount (väh. 1kpl), spagaatti –pohjainen, tai muu notkeusliikkeeksi luokiteltava (esim. backbend) liike (väh. 1 kpl), pyörähdys/ pyöriminen (väh 1kpl.), tasapainoelementti (väh. 1 kpl). Kielletyt liikkeet: temput, joissa kilpailija koskee riggauksiin.

Duot ja ryhmät: Osallistujia koskevat samat säännöt kuin yksilöitä Aerial Competition -kategorioissa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: Osallistujien teknisten taitojen tulee vastata samaa tasoa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: osallistujat eivät saa kommunikoida keskenään esityksen aikana puhuen tai muuten suullisia merkkejä käyttäen, flyerin ja basen roolien tulee vaihdella tasapuolisesti.

Pakolliset elementit: koreografian tulee pitää sisällään synkronoitua/samanaikaista liikettä demonstroiva osuus ja yksi pariakrobatia elementti. Kiellettyjä liikkeitä ovat heitot, joissa välinettä ei hyödynnetä (esim. parin heittäminen ilmaan).

Aikuiset; Tankotanssi

Kilpailu. Jokainen osallistuja saa esityksestä kirjallisen palautteen. Sarjan kolme parhaiten menestynyttä palkitaan. Palkintojen lisäksi jaetaan kunniamainintoja. Esiintyä voi yksin, duona tai ryhmänä. Osallistuja valitsee itse, minkä tyylisen esityksen haluaa luoda huomioiden tapahtuman yleiset säännöt. Kilpailija voi käyttää staattista tankoa, spinni tankoa tai molempia.

Pakolliset liikkeet: Vähintään kaksi erilaista invertointia tangolla. Koreografian tulee pitää sisällään vähintään yksi pyörähdys, jossa pyöritään yhden käden varassa sekä spagaatti –pohjainen, tai muu notkeusliikkeeksi luokiteltava (backbend) liike (väh. 1 kpl) ja kaksi kiipeämistä, joissa ollaan kosketuksissa jollain ruuminosalla tangon ylimmän kolmanneksen kanssa.

Duot ja ryhmät: Osallistujia koskevat samat säännöt kuin yksilöitä Aerial Competition -kategorioissa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: Osallistujien teknisten taitojen tulee vastata samaa tasoa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: osallistujat eivät saa kommunikoida keskenään esityksen aikana puhuen tai muuten suullisia merkkejä käyttäen, flyerin ja basen roolien tulee vaihdella tasapuolisesti.

Pakolliset elementit: koreografian tulee pitää sisällään synkronoitua/samanaikaista liikettä demonstroiva osuus ja yksi pariakrobatia elementti. Kiellettyjä liikkeitä ovat heitot, joissa välinettä ei hyödynnetä (esim. parin heittäminen ilmaan).

Aikuiset; Rengastrapetsi

Kilpailu. Jokainen osallistuja saa esityksestä kirjallisen palautteen. Sarjan kolme parhaiten menestynyttä palkitaan. Palkintojen lisäksi jaetaan kunniamainintoja. Esiintyä voi yksin, duona tai ryhmänä. Osallistuja valitsee itse, minkä tyylisen esityksen haluaa luoda huomioiden tapahtuman yleiset säännöt. Esiintymisasun tulee sopia valittuun teemaan, mutta kenkien käyttö ei ole sallittua. Pakolliset liikkeet: ilmainvertti tai muu ilmasta (eli ei jalat maasta) lähtevä mount (väh. 1kpl), spagaatti –pohjainen, tai muu notkeusliikkeeksi luokiteltava (esim. backbend) liike (väh. 1 kpl), pyörähdys/ pyöriminen (väh 1kpl.), tasapainoelementti (väh. 1 kpl). Kielletyt liikkeet: temput, joissa kilpailija koskee riggauksiin.

Swiwelin käyttö sallittu.

Duot ja ryhmät: Osallistujia koskevat samat säännöt kuin yksilöitä Aerial Competition -kategorioissa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: Osallistujien teknisten taitojen tulee vastata samaa tasoa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: osallistujat eivät saa kommunikoida keskenään esityksen aikana puhuen tai muuten suullisia merkkejä käyttäen, flyerin ja basen roolien tulee vaihdella tasapuolisesti.

Pakolliset elementit: koreografian tulee pitää sisällään synkronoitua/samanaikaista liikettä demonstroiva osuus ja yksi pariakrobatia elementti. Kiellettyjä liikkeitä ovat heitot, joissa välinettä ei hyödynnetä (esim. parin heittäminen ilmaan).

Aikuiset; Silkit

Kilpailu. Jokainen osallistuja saa esityksestä kirjallisen palautteen. Sarjan kolme parhaiten menestynyttä palkitaan. Palkintojen lisäksi jaetaan kunniamainintoja. Esiintyä voi yksin, duona tai ryhmänä. Osallistuja valitsee itse, minkä tyylisen esityksen haluaa luoda huomioiden tapahtuman yleiset säännöt. Riggauksissa swiwel.

Esiintymisasun tulee sopia valittuun teemaan, mutta kenkien käyttö ei ole sallittua. Myös välinettä mahdollisesti vahingoittavien koristeiden ja rekvisiitan (kuten paljetit ja vetoketjut) käyttö on kielletty. Kilpailijan maski/ meikki ei saa tarttua silkkeihin. Pakolliset liikkeet: invertti (väh. 1kpl),  pudotus (väh 1kpl), erilaisia kiipeämisiä (väh. 2 kpl, esim. invertoitu ja perus jalkalukko), spagaatti –pohjainen, tai muu notkeusliikkeeksi luokiteltava (backbend) liike (väh. 1 kpl), spinni (väh 1kpl, silkki pyörii oman akselinsa ympäri esiintyjän ollessa kontaktissa välineen kanssa). Kielletyt liikkeet: kamikaze- ja free fall –pohjaiset pudotukset sekä temput, joissa kilpailija koskee riggauksiin.

Duot ja ryhmät: Osallistujia koskevat samat säännöt kuin yksilöitä Aerial Competition -kategorioissa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: Osallistujien teknisten taitojen tulee vastata samaa tasoa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: osallistujat eivät saa kommunikoida keskenään esityksen aikana puhuen tai muuten suullisia merkkejä käyttäen, flyerin ja basen roolien tulee vaihdella tasapuolisesti.

Pakolliset elementit: koreografian tulee pitää sisällään synkronoitua/samanaikaista liikettä demonstroiva osuus ja yksi pariakrobatia elementti. Kiellettyjä liikkeitä ovat heitot, joissa välinettä ei hyödynnetä (esim. parin heittäminen ilmaan).

Aikuiset; Hammock

Kilpailu. Jokainen osallistuja saa esityksestä kirjallisen palautteen. Sarjan kolme parhaiten menestynyttä palkitaan. Palkintojen lisäksi jaetaan kunniamainintoja. Esiintyä voi yksin, duona tai ryhmänä. Osallistuja valitsee itse, minkä tyylisen esityksen haluaa luoda huomioiden tapahtuman yleiset säännöt. Swiwelin käyttö sallittu.

Esiintymisasun tulee sopia valittuun teemaan, mutta kenkien käyttö ei ole sallittua. Myös välinettä mahdollisesti vahingoittavien koristeiden ja rekvisiitan (kuten paljetit ja vetoketjut) käyttö on kielletty. Kilpailijan maski/ meikki ei saa tarttua silkkeihin. Pakolliset liikkeet: invertti (väh. 1kpl, esiintyjä nousee hammockiin ylösalaisin joko maasta tai ilmasta),  pudotus (väh. 1kpl), spagaatti –pohjainen, tai muu notkeusliikkeeksi luokiteltava (backbend) liike (väh. 1 kpl), spinni (väh. 1kpl, hammock pyörii oman akselinsa ympäri esiintyjän ollessa kontaktissa välineen kanssa). Kielletyt liikkeet: kamikaze- ja free fall –pohjaiset pudotukset (=pudotukset, joissa esiintyjän koko keho irtoaa kontaktista välineeseen) sekä temput, joissa kilpailija koskee riggauksiin.

Duot ja ryhmät: Osallistujia koskevat samat säännöt kuin yksilöitä Aerial Competition -kategorioissa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: Osallistujien teknisten taitojen tulee vastata samaa tasoa. Tämän lisäksi duot ja ryhmät sitoutuvat seuraaviin sääntöihin: Osallistujat eivät saa kommunikoida keskenään esityksen aikana puhuen tai muuten suullisia merkkejä käyttäen, flyerin ja basen roolien tulee vaihdella tasapuolisesti. Pakolliset elementit: koreografian tulee pitää sisällään sykronoitua/samanaikaista liikettä demonstroiva osuus ja yksi pariakrobatia -elementti. Kiellettyjä liikkeitä ovat heitot, joissa välinettä ei hyödynnetä (esim. parin heittäminen ilmaan).

ILMOITTAUTUMINEN & KILPAILU- JA ESIINTYMISMAKSU

Jokaisen esiintyjän (Aerial Showcase) ja kilpailijan (Aerial Competition) on ilmoittauduttava tapahtumaan mukaan sekä maksettava esiintymis- ja kilpailumaksu Rock the Polen nettisivujen (www.rockthepole.fi) Aerial Arts Showcase -välilehdeltä 9.5.2022 ilmoitettavan ohjeistuksen mukaisesti. Vasta esiintymis- ja kilpailumaksun suoritettuaan ilmoittautuja vahvistaa paikkansa mukana tapahtumassa. Mikäli esiintyy parina/duona/ryhmässä, yksi ilmoittautuminen esitystä kohden riittää, mutta jokaisen kilpailijan/esiintyjän tulee kuitenkin maksaa esiintymis- ja kilpailumaksu.

Otathan huomioon, että kilpailu- ja esiintymismaksua ei palauteta, vaikka osallistuja peruuttaa osallistumisensa tapahtumaan sairauden, vamman tai jonkin muun syyn vuoksi. Mikäli tapahtuma joudutaan perumaan järjestäjän toimesta (esim. vähäinen osallistujamäärä, tapahtumien järjestämistä koskevat koronarajoitukset), kilpailu- ja esiintymismaksu palautetaan osallistujalle. Maksua ei palauteta tilanteissa, joissa esiintyjä tai kilpailija itse keskeyttää, tai hänen osallistumisensa tapahtumaan keskeytetään järjestäjän toimesta. Kilpailijan kilpailu voidaan keskeyttää, mikäli kilpailija ei noudata kilpailujen sääntöjä, käyttäytyy kilpailupaikalla muuten epäsopivalla tavalla tai kehotuksesta huolimatta ei toimi kilpailujen järjestäjän vaatimalla tavalla. Tapahtuman sääntöjen noudattamisvelvoite koskee myös Aerial Showcase -sarjojen esiintyjiä.

Jokaiseen sarjaan otetaan mukaan sarjasta riippuen 10-15 ensimmäistä ilmoittautujaa. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 9.5.2022 klo 12:00. Ilmoittautuminen esiintymään ja kilpailemaan päättyy tiistaina 31.5.2022 klo 23:59.

ALUSTAVA KILPAILUAIKATAULU

Aerial Arts Showcasen alustava esiintymis- ja kilpailuaikataulu julkaistaan ilmoittautumisen päätyttyä. Tarkempi aikataulu julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Tapahtuman sarjat eivät suoraan etene järjestyksessä ilmoitettua sarjajakoa noudattaen.

ARVIOINTI

Aerial Arts Showcasen kilpailusarjoissa (Aerial Competition -sarjat) kiinnitetään erityisesti huomiota välineen hallintaan, transitioiden omaperäisyyteen ja liukuvuuteen, linjojen selkeyteen ja huolellisuuteen, valitun teeman ilmentämiseen koreografiassa, koreografian mielikuvituksellisuuteen ja eheyteen sekä välineen monipuoliseen hyödyntämiseen.

Persoonallinen tanssillinen itseilmaisu sekä mielikuvituksen käyttö musiikin valinnassa, esiintymisasussa ja maskeerauksessa huomioidaan arvostelussa. Lisäksi arvioinnissa kiinnitetään huomiota kilpailijan esiintymistaitoihin. Jokaisen Competition-sarjan kolme parhaiten menestynyttä kilpailijaa palkitaan. Muita sijoituksia ei julkisteta tapahtumassa, mutta kilpailijan on mahdollista saada oma sijoituksensa tietoon tiedustelemalla asiaa sähköpostitse kirjallisen palautteen lähettämisen jälkeen.

Myös Aerial Arts Showcasen Aerial Showcase -sarjojen esiintyjät saavat esityksestään kirjallisen palautteen. Aerial Showcase -sarjojen esiintyjiä ei pisteytetä.

Tuomarien kirjallinen palaute toimitetaan ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiin viimeistään kaksi (2) viikkoa tapahtuman jälkeen.

ESIINTYMISASU

Esiintymisasu on vapaa ja esityksessä saa poistaa vaatteita, mutta alastomuus on kielletty. Intiimialueet tulee olla koko esityksen ajan peitettyinä. Sääntöjen noudattamatta jättäminen johtaa diskaukseen. Esiintymisasu täytyy valita niin, ettei se naarmuta tai muulla tavoin vahingoita kilpailijaa itseään, välinettä, alastulopatjoja tai esiintymislavaa. Esiintymisasu ei saa millään tavalla halventaa vähemmistöjä, uskontoja tai mitään ihmisryhmiä.

Platform -kenkien käyttö on sallittu ainoastaan täysi-ikäisillä tankotanssitangolla esiintyvillä kilpailijoilla/esiintyjillä. Mikäli esityksessä käyttää kenkiä, tulee kenkien olla tukevat ja pysyä jalassa koko esityksen ajan.

REKVISIITTA

Rekvisiitan käyttäminen on sallittua, kunhan se ei likaa tai muulla tavoin vahingoita lattiapintoja ja esiintymisvälineitä. Kaikki käytettävä rekvisiitta tulee ilmoittaa järjestäjäosapuolelle myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Esityksessä käytettävä rekvisiitta ei saa millään tavalla halventaa vähemmistöjä, uskontoja tai mitään ihmisryhmiä. Esiintymislavalta ei saa heittää mitään yleisöön. Esityksen aikana ei saa syödä mitään (esim. purkkaa, tikkareita) tukehtumisriskin vuoksi.

Esityksessä käytettävän rekvisiitan tulee olla vaivattomasti siirrettävissä lavalle sekä sieltä pois ennen ja jälkeen esityksen.

Paloturvallisuussyistä tulen käyttö esityksessä on ankarasti kielletty. Myös tulitikut, sytkärit ja kynttilät ovat kiellettyjä. Toisen (tai itsensä) vahingoittamiseen soveltuvien välineiden sisällyttäminen esitykseen on kielletty. Tällaiseksi välineiksi luokitellaan mm. teräaseet ja muut astalot.

Mikäli olet epävarma rekvisiitan soveltuvuudesta tapahtumaan, olethan yhteydessä järjestäjään.

GRIPPIAVUT

Grippiapuja saa käyttää, kunhan se irtoaa välineestä eikä värjää välinettä.

VÄLINEET

Käytettävien välineiden, välineiden tarkkojen kiinnitysmekanismien, riggaukset, swiwelin käyttö sekä alastulopatjan tarkemmat tekniset tiedot ilmoitetaan välineinfossa 15.5.2022 mennessä.

TANKOTANSSITANGOT

Tapahtumassa on käytössä on kaksi (2) kappaletta Fitpole-stageja. Stagen korkeus on 3,2 m ja paksuus 48 mm. Stagen pohjalevyt ovat kooltaan 200 cm x 200 cm. Yleisöstä katsottuna pyörivä spinnitanko on oikealla, staattinen tanko vasemmalla puolella. Tankojen etäisyys toisistaan on 3 metriä (mitta tolpasta tolppaan). Kilpailija/esiintyjä voi käyttää vain toista tai molempia tankoja. Tankotanssitangot ovat keskitetty lavan keskelle.

RENGASTRAPETSI

Tapahtumassa käytetään yhtä tai kahta 0,1 tai 2 -pisteistä rengastrapetsia. Mikäli rengastrapetseja on kaksi, ovat nämä lavalla vieretysten. Rengastrapetsien tarkka etäisyys toisistaan ilmenee välineinfo -osiossa. Kilpailija/esiintyjä voi tuoda tapahtumaan joko oman rengastrapetsin tai vuokrata järjestäjäosapuolen rengastrapetsia. Oma väline tulee tarkastuttaa järjestäjäosapuolella turvallisuuden takaamiseksi ennen tapahtumaa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Oma rengastrapetsi saa olla teipattu tai teippaamaton. Mikäli osallistuja lainaa järjestäjäosapuolen rengastrapetsia, on trapetsi teipattu. Mikäli osallistuja tuo oman rengastrapetsin, on renkaan korkeus säädettävissä. Kaikissa rengastrapetsilla esitettävissä koreografioissa tulee olla renkaan alla alastulopatja. Riggauksissa on mahdollista käyttää swiweliä.

HAMMOCK

Tapahtumassa on mahdollista käyttää yhtä tai kahta vieretysten ripustettua hammock-silkkiä. Kahden hammockin tarkka etäisyys toisistaan selviää välineinfo -osiossa. Kilpailija/esiintyjä voi tuoda tapahtumaan joko oman hammockin tai vuokrata järjestäjäosapuolen hammockin. Oma väline tulee tarkastuttaa järjestäjäosapuolella turvallisuuden takaamiseksi ennen tapahtumaa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Hammockin korkeus on säädettävissä. Alastulopatjan käyttö hammock-esityksissä on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa. Riggauksissa on mahdollista käyttää swiweliä.

FLYING POLE

Tapahtumassa on mahdollista käyttää yhtä jauhemaalattua 261 cm korkeaa flying polea sekä tangon yläpäähän kiinnitettyä looppia (hand loop 45 cm). Tapahtumassa käytetään järjestäjän välinettä. Riggauksissa on mukana swiwel (myös loopissa).

Alastulopatjan käyttö flying pole -esityksissä on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa.

SILKIT

Tapahtumassa käytetään järjestäjä osapuolen silkkiä, joka on kiinnitetty 6,2 metrin korkeuteen. Kaikissa silkeillä esitettävissä koreografioissa tulee olla silkin alla alastulopatja. Riggauksissa on mukana swiwel.

ESIINTYMISLAVA

Esiintymislavan koko on noin 6 x 8 metriä ja sen edessä on vielä erillinen uloke (”cat walk”). Tilan korkeus on lavasta kiinnityspisteisiin 6,2 metriä.

VASTUUVAPAUSLOMAKE & KUVAAMINEN

Jokainen esiintyjä ja kilpailija hyväksyy ilmoittautumisen yhteydessä vastuuvapauslomakkeen. Tapahtuman järjestäjä ei ole vakuuttanut kilpailijoita ja esiintyjiä. Lisäksi kaikkien osallistujien tulee antaa ilmoittautumisen yhteydessä lupa tapahtuman järjestäjän ja alihankintana järjestettävään valokuvaamista ja videointia varten. Valokuvia ja videoita voidaan käyttää Rock the Polen ja vastaavien tapahtumien markkinoinnissa.

Esiintyjät ja kilpailijat saavat myös valokuvia omaan käyttöönsä tapahtuman jälkeen.

MUSIIKKI

Kilpailu- ja esiintymiskappaleen maksimipituus on 4:00 minuuttia. Esityksillä ei ole minimipituutta.

Kaikkien kilpailukappaleiden tulee olla tekijäoikeussääntöjen mukaisia ja hyvälaatuiset mp3-raidat tulee ostaa sekä lähettää hyvissä ajoin järjestäjätaholle sähköisesti kilpailija- ja esiintymisinfossa mainitun ohjeistuksen mukaisesti. Kappale saa sisältää lyriikoita ja sen täytyy olla miksattu valmiiksi oikean mittaiseksi. Kappaleen lyriikat eivät saa sisältää vähemmistöjä, uskontoja halventavaa tai muuten rasistisia ilmauksia.

IKÄRAJA

Valittavana on useita esiintymis- ja kilpailusarjoja nuorille ja aikuisille. Alaikäiset esiintyjät eivät voi ilmoittautua aikuisten sarjoihin.

BACKSTAGE JA KATSOMO

Kaikille kilpailijoille on varattu kisapaikalla yhteinen backstage, missä voi valmistautua, laittautua sekä lämmitellä. Backstagella on järjestäjäosapuolen edustajia paikalla auttamassa, vastailemassa kysymyksiin ja huolehtimassa esiintyjistä koko tapahtuman ajan.

Esiintyjän ilmoittautumismaksun hintaan sisältyy ilmainen sisäänpääsy katsomaan oman kategorian muita esityksiä (Aerial Competition; nuoret, Aerial Showcase; aikuiset ja Aerial Competition; aikuiset). Mikäli esiintyjä haluaa mennä katsomaan muiden kategorioiden esityksiä, on hänen ostettava yleisöön erillinen lippu.  

Kisapaikalla on katsomo, jonne on myynnissä rajallinen määrä lippuja. Liput yleisölle tulevat myyntiin elokuussa 2022 Rock the Polen verkkokauppaan.

KENRAALIHARJOITUKSET

Tankotanssijoiden kenraaliharjoitusmahdollisuus järjestetään perjantaina 18.11.2022 Aerial Home Havenin studiolla Helsingissä tapahtumassa käytettävillä stage-tangoilla.

Flying pole-, hammock-, silkki- ja rengastrapetsisarjoihin ilmoittautuneille tarjotaan mahdollisuus osallistua kenraaliharjoituksiin tapahtumapaikalla, Kulttuuritehdas Korjaamolla lauantaina 19.11.2022 ennen tapahtuman alkamista (aamu-aamupäivä). Huomioithan, että kenraaliharjoituksiin täytyy ilmoittautua erikseen esiintyjä- ja kilpailuinfossa lähetettävän ohjeistuksen mukaisesti.

Kenraaliharjoitusten tarkempi ohjeistus ja aikataulu tarkentuu myöhemmin.

MUUTA HUOMIOITAVAA

Esiintyminen päihteiden vaikutuksen alaisena tai loukkaantuneena on ehdottomasti kielletty. Tapahtuman järjestäjä voi kilpailu- ja esiintymispaikalla estää osallistumisen, mikäli osallistuja vaikuttaa päihtyneeltä tai on loukannut itsensä. Päihtynyt kilpailija/esiintyjä voidaan poistaa kilpailupaikalta. Kilpailu- ja esiintymismaksua ei palauteta takaisin.

Kaikki kysymykset säännöistä sähköpostitse [email protected]