Teemat

AERIAL ARTS SHOWCASE FINLAND: IMMORTALS

Jokainen Aerial Arts Showcase Helsinki -tapahtuman esiintyjä valmistaa koreografiansa yhteen teemaan. Esiintyjä/duo/esiintyvä ryhmä valitsee yhden teeman neljästä eri vaihtoehdosta .

Esityksen koreografian, musiikin, ilmaisun ja esiintymisasun tulee ilmentää valittua teemaa. Aerial Arts Showcasen tämän vuoden kantava teema ”IMMORTALS” on saanut vaikutteensa antiikin Kreikan mytologiasta. Teemat ovat muinaisia jumaluuksia, joita teemavaihtoehdoissa on yhteensä 12 kappaletta. Jokaisessa kategoriassa on tarjottimella yhteensä neljä eri mytologista hahmoa, joista osallistujat voivat valita mieleisensä esityksen kantavaksi teemaksi.

AERIAL COMPETITION, NUORET -sarjojen teemat

ZEUS

Zeus on Olympos-vuoren kuningas! Hän on ukkosen, tuulen ja salamoinnin jumala, joka edustaa oikeutta ja järjestystä. Zeus dominoi elementeistä ilmaa ja näin ollen myös kaikkia sen ilmiöitä. Pystytkö sinä hallitsemaan tämän ylijumalan mahtavia voimia?

POSEIDON

Poseidon on merten hallitsija! Hänen elementtinsä ja valtakuntansa on vesi. Poseidon on myrskyjen nostattaja, jonka mahtavia voimia eivät pysäytä padot eivätkä aallonmurtajat. Onko sinusta tämän armottoman luonnonvoiman valtiaaksi?

HEFAISTOS

Hefaistos tunnetaan tulen jumalana! Hänellä on voima valjastaa tämän tuhoisan elementin koko potentiaali käyttöönsä. Hefaistos edustaa muun muassa tulivuoria, joten hänen valtansa roihuaakin siis myös maanuumenissa asti. Uskallatko sinä lietsoa tulta polttamatta omia näppejäsi?

GAIA

Ennen Gaiaa ei ollu mitään! Hän on itse maan ruumiillistuma ja edustaakin näin ollen kaiken elämän alkua. Gaia on itsenäinen hallitsija, jonka valtakuntaa on koko maapallo. Rohkenetko sinä heittäytymään erämaiden armoille ja ottamaan valtaasi Gaian primitiiviset voimat?

AERIAL SHOWCASE, AIKUISET -sarjojen teemat

HECATE

Hecate on palvottu noituuden jumala. Hänet yhdistetään vahvasti kuuhun ja sen mystisiin voimiin. Taikuuden lisäksi Hecate edustaa myös liminaalisuutta ja tuonpuoleista. Onko sinusta heittäytymään tämän kolmipäisen kuolemattoman rooliin ja langettamaan omat loitsusi?

ALKE

Alke on urheuden ja rohkeuden ruumiillistuma, joka yhdistetään vahvasti taistelutantereille. Hän edustaa sitkeyttä, sisukkuutta ja sinnikkyyttä. Alke on kaikkien selviytyjien jumaluus, joka symboloi loputonta periksiantamattomuutta. Oletko valmis kanavoimaan Alken lujuutta ja vapauttamaan sisäisen voimasi?

CHAOS

Chaos on pahamaineisen nimensä mukaan kaaoksen jumaluus. Arkikielessä kaaos tarkoittaa sekasortoa, epäjärjestystä tai jopa tuhoa. Tämä ei kuitenkaan ole sanan ainoa merkitys. Antiikin Kreikan mytologiassa Chaos on kaiken olemassaolon ja elämän alku. Onko sinusta valjastamaan tämän paradoksaalisen jumalan voimat käyttöösi?

NEMESIS

Nemesis on yksi väärinymmärretyimmistä jumalista. Lähtökohtaisesti häntä pidetään koston jumalana. Asia ei kuitenkaan ole aivan niin yksinkertainen. Alkuperäiseltä merkitykseltään sanan Nemesis tarkoittaa ”ansionsa mukaan antamista” tai jopa onnen tuojaa (niin hyvän kuin pahan). Uskallatko sinä astua tämän oikeuden jumalan suuriin saappaisiin?

AERIAL COMPETITION, AIKUISET -sarjojen teemat

AFRODITE

Afrodite on rakkauden, romantiikan, nautinnon ja intohimon jumaluus. Sittemmin Afrodite on vakiintunut symboloimaan myös kauneutta. Myyteissä hän on itsevarma viettelijä, jolla on useita rakastajia. Hempeistä assosiaatioista huolimatta, myös Afroditesta löytyy pimeämpikin puoli: useissa taruissa hän on armoton jumala, joka on valmis tekemään mitä vain saadakseen haluamansa. Minkä puolen sinä haluaisit tästä legendaarisesta kuolemattomasta näyttää?

HAADES

Haades on kuuluisa manalan valtias. Yleisistä ennakkoluuloista poiketen, hän ei kuitenkaan ole paha. Antiikin Kreikassa Haadesta pidetiin oikeudenmukaisena, pyyteettömänä ja epäitsekkäänä jumalana, jonka silmissä kaikki elävät ovat saman arvoisia; jokaisen tie vie lopulta manalaan. Haades muistuttaa meitä ajan rajallisuudesta ja väistämättömien tosiasioiden luonnollisuudesta. Uskallatko nousta Kharon veneeseen ja matkustaa Haadeksen valtakuntaan?

NYX

Nyx tunnetaan yön jumalana ja raivottarien äitinä. Hän jälkeläisiä ovat muun muassa myös Moros (tuho), Kerit (hävitys), Thanatos (kuolema), Oizys (kipu ja tuska), Apate (petos) ja Eris (eripura). Nyxin valtakunta sijaitsee Tartaroksessa, tuonpuoleisen syvimmässä ja pahamaineisimmassa uumenessa. Sanotaan, että jopa itse Zeus pelkäsi Nyxiä ja hänen alkukantaisia, mahtavia voimiaan. Nyx ei kumarra ketään. Onko sinulla se jokin, mitä tarvitaan tämän kuolemattoman kanavoimiseen?

NIKE

Nike on legendaarinen voiton jumala. Hän on vahva itsenäinen hallitsija, joka ei anna pelon pysäyttää määrätietoista etenemistä. Nike ei pakene eikä piiloudu, hän hyökkää. Suuremmatkaan haasteet eivät vedä vertoja tämän kuolemattoman voimakkaalle tahdolle. Nike kulkee pää pystyssä; hän ei tunnet häpeää halustaan selvitä voittajana. Onko sinulla kanttia astua valoon ja levittää voiton jumalan siipesi?