Välineinfo

TANKOTANSSITANGOT

Tapahtumassa on käytössä kaksi (2) kappaletta jauhemaalattuja Fitpole-stageja. Stagen korkeus on 3,2 m ja paksuus 48 mm. Stagen pohjalevyt ovat kooltaan 200 cm x 200 cm.

Yleisöstä katsottuna pyörivä tanko, eli spinnitanko on oikealla, staattinen vasemmalla puolella.

Tankojen etäisyys toisistaan on 3 metriä (tolpasta tolppaan). Kilpailija/esiintyjä voi käyttää vain toista tai molempia tankoja.

Tankotanssitankojen sijainnit lavalla ovat merkitty alta löytyviin pohjapiirroksiin.

RENGASTRAPETSI

Tapahtumassa on mahdollista käyttää yhtä (1) tai kahta (2) rengastrapetsia, jotka voivat olla 0-, 1- tai 2-pisteisiä esiintyjän oman mieltymyksen mukaan. Korvalliset rengastrapetsit ovat sallittuja.

Esiintyjällä tulee olla mukanaan oma rengastrapetsi ja sling. Slingin tulee olla asianmukaisesti kiinni välineessä tarkastuksen yhteydessä, eikä sitä saa tämän jälkeen irrottaa ennen esitystä.

Vaihtoehtoisesti esiintyjä voi vuokrata järjestäjältä käyttöönsä välineen. Vuokravälineestä tulee olla erikseen yhteydessä tapahtuman järjestäjään sähköpostitse.

Rengastrapetsin täytyy olla käyttötarkoitukseensa soveltuva.

Oma väline (+ sling) tulee tarkastuttaa järjestäjäosapuolella turvallisuuden takaamiseksi ennen tapahtumaa, joko kilpailua edeltävänä päivänä tai tapahtumapaikalla ilmoittautumisen yhteydessä turvallisuuden takaamiseksi. Tarkastuksessa varmistetaan välineen ja slingin kunto ja toimivuus. Välineen tarkastuttaminen ohjeistetaan lähempänä tapahtumaa osallistujille lähetettävässä infokirjeessä.

Oma rengastrapetsi saa olla teipattu tai teippaamaton. Mikäli osallistuja käyttää järjestäjäosapuolen rengastrapetsia, on trapetsi teipattu.

Mikäli osallistuja tuo oman rengastrapetsin, on renkaan korkeus säädettävissä. Kaikissa esityksissä joissa renkaan alakaari on yli 1,5 metrin korkeudessa lavan pinnasta mitattuna, esitettävissä koreografioissa tulee olla renkaan alla alastulopatja.

Rengastrapetsin kiinnityspisteiden tarkat sijainnit lavalla ovat merkitty alta löytyviin pohjapiirroksiin.

Rengastrapetsi on yhdestä pisteestä kiinni. Rakenteisiin kiinnitetty kuormaliina laskeutuu 4 metriä lavan yläpuolelle. Tähän kuormaliinaan ja riggauksiin (riggaukset = slingiin kiinnitetty karabiiniin + mahdollinen swiwel + karabiini -yhdistelmä) ei saa koskea. Rakenteista alas laskeutuvaan kuormaliinaan on kiinnitetty karabiini, johon puolestaan kiinnitetään esiintyjän mukanaan tuoma sling + rengastrapetsi.

Esiintyjän oma rengastrapetsi voi olla teipattu tai teippaamaton.

Esiintyjä voi valita renkaan halkaisijan vapaasti.

Esiintyjä pystyy säätämään välineen korkeutta suhteessa lavaan valitsemalla mieluisen rengaskoon sekä renkaaseen kiinnitettävän kuormaliinan mitan.

Havainnollistava esimerkki

Mikäli esiintyjä tuo mukanaan 0-pisteisen rengastrapetsin, jonka halkaisija on 100 cm sekä yksinkertaisella leivonpääsolmulla siihen kiinnitetyn 1 metrin mittaisen slingin, on rengatsrapetsi noin 2 metrin korkeudessa mitattuna esiintymislavasta rengatsrapetsin alakaareen. Huomioithan, että rengastrapetsin alla on tällöin alastulopatja, jonka tarkemmat tiedot (mitat) löydät tältä välilehdeltä (kts. kuva).

Esiintyjällä on mahdollisuus valita kiinnitykseen mukaan swiwel. Swiwelin käytöstä on ilmoitettava erikseen ja sen käytöstä tullaan kysymään esiintyjiltä lähempänä tapahtumaa. Tapahtumassa käytetään järjestäjäosapuolen swiweliä.

SILKIT

Tapahtumassa käytetään yhtä järjestäjäosapuolen silkkiä, joka on kiinnitetty 6,2 metrin korkeuteen (huom. mitta lavalta riggauksiin, ei lattialta). Kaikissa silkeillä esitettävissä koreografioissa tulee olla silkin alla alastulopatja.

Oman silkin käyttäminen ei ole mahdollista, sillä väline kiinnitetään rakenteisiin henkilönosturilla ennen esiintymislavan rakentamista. Tämän jälkeen rakenteisiin ei ole enää mahdollista päästä käsiksi ennen esiintymislavan purkua.

Silkillä on ”häntää” 100 cm (eli ylimääräistä alastulopatjalle jäävää osaa silkistä).

Riggauksissa on mukava swiwel. Tapahtumassa käytetään järjestäjäosapuolen swiweliä.

Esiintyjällä on käytössä yksi silkki (1), joka on väriltään tumman violetti.

Silkin venyvyysaste on medium stretch.

Silkin kiinnityspisteen tarkkaan sijaintiin suhteessa esiintymislavaan voi tutustua alta löytyvästä pohjapiirroksesta.

HAMMOCK

Tapahtumassa on mahdollista käyttää yhtä (1) tai kahta (2) hammock-silkkiä esiintyjän oman mieltymyksen mukaan.

Esiintyjällä tulee olla mukanaan oma hammock ja (+ muu kiinnitys set-up, kts. alta)

Oman hammockin tulee olla käyttötarkoitukseensa soveltuva. Vaihtoehtoisesti esiintyjä voi vuokrata järjestäjältä käyttöönsä välineen. Vuokravälineestä tulee olla erikseen yhteydessä tapahtuman järjestäjään sähköpostitse.

Oma väline (+ muu kiinnitys set-up, kts. alta) tulee tarkastuttaa järjestäjäosapuolella turvallisuuden takaamiseksi ennen tapahtumaa, joko kilpailua edeltävänä päivänä tai tapahtumapaikalla ilmoittautumisen yhteydessä turvallisuuden takaamiseksi. Tarkastuksessa varmistetaan välineen ja kiinnitysvälineiden kunto ja toimivuus. Välineen tarkastuttaminen ohjeistetaan lähempänä tapahtumaa osallistujille lähetettävässä infokirjeessä.

Kaikissa esityksissä joissa hammockin lenkki on yli 1,5 metriä lavan pinnan yläpuolella, tulee esitettävissä koreografioissa olla hammockin alla alastulopatja.

Omassa hammockissa täytyy olla asianmukaisesti tehdyt solmut ja muut ripustukset. Ripustusten toinen pää kiinnitetään 4 metrin korkeudessa olevaan karabiiniin. Esiintyjä pystyy säätämään välineen korkeutta suhteessa lavaan valitsemalla mieluisen mittaisen hammock-kankaan sekä välineeseen kiinnitettävät ripustukset.

Esiintyjän on tuotava hammockin lisäksi mukanaan myös omat ripustukseen soveltuva set-up (esim. nauhalenkit 2kpl, joihin hammockin päät ovat asianmukaisesti solmittu, karabiini sekä tarvittaessa korkeutta säätävä daisy chain). Set-upin tulee olla asianmukaisesti kiinni välineessä tarkastuksen yhteydessä, eikä sitä saa tämän jälkeen irrottaa ennen esitystä.

Hammock-sarjojen esiintyjien kenraaliharjoituksissa tarkastetaan jokaiset set-upin säädöt, jotta sarjan ja vaihtojen eteneminen itse tapahtumassa on sujuvaa.

Hammockin kiinnityspisteiden tarkat sijainnit lavalla ovat merkitty alta löytyviin pohjapiirroksiin.

Esiintyjällä on mahdollisuus valita kiinnitykseen mukaan swiwel. Swiwelin käytöstä on ilmoitettava erikseen ja sen käytöstä tullaan kysymään esiintyjiltä lähempänä tapahtumaa. Tapahtumassa käytetään järjestäjäosapuolen swiweliä.

Mikäli esiintyjä vuokraa järjestäjäosapuolen välineen, hammockin venyvyysaste on medium stretch.

FLYING POLE

Esiintyjällä on käytössä yksi (1) 261 cm pitkä jauhemaalattu flying pole. Tangon paksuus on 45 mm. Flying polen yläpäässä on kiinni looppi (hand loop 44,5 cm), jota esiintyjä voi halutessaan esityksessään käyttää. Flying polen ja loopin riggauksissa on mukana swiwel.

Flying pole on yhdestä pisteestä kiinni niin, että tangon alapää on 25 cm lavan reunan yläpuolella.

Esiintyjä voi halutessaan käyttää omaa flying polea. Esiintyjä voi valita tässä tapauksessa flying polen paksuuden, pituuden ja pinnoitteen mieltymystensä mukaan. Omassa flying polessa täytyy olla asianmukaisesti kiinni sling ja mahdollinen loop. Slingin toinen pää kiinnitetään 4 metrin korkeudessa olevaan karabiini + swiwel + karabiini -yhdistelmään.

Oma väline tulee tarkastuttaa järjestäjäosapuolella turvallisuuden takaamiseksi ennen tapahtumaa, joko kilpailua edeltävänä päivänä tai tapahtumapaikalla ilmoittautumisen yhteydessä turvallisuuden takaamiseksi. Tarkastuksessa varmistetaan välineen ja kiinnitysvälineiden kunto ja toimivuus. Välineen tarkastuttaminen ohjeistetaan lähempänä tapahtumaa osallistujille lähetettävässä infokirjeessä.

Jos esiintyjä käyttää omaa flying polea, hänen on tuotava mukanaan myös oma sling. Slingin tulee olla asianmukaisesti kiinni välineessä tarkastuksen yhteydessä, eikä sitä saa tämän jälkeen irrottaa ennen esitystä.

Flying polen kiinnityspisteen tarkkaan sijaintiin suhteessa esiintymislavaan voi tutustua alta löytyvästä pohjapiirroksesta.

Flying polen alla ei tarvitse käyttää alastulopatjaa, mutta tarjoamme halukkaille mahdollisuuden patjan käyttöön.

ALASTULOPATJA

Kaikissa rengastrapetsilla (kts. poikkeukset) sekä silkillä tapahtuvissa esityksissä kiinnityspisteen alle on keskitetty alastulopatja. Mikäli hammockin lenkin korkeus on säädetty yli 1,5 metriä lavan reunan yläpuolelle, tulee hammockin alla käyttää samaa alastulopatjaa kuin rengastrapetsin alla.

Rengastrapetsin alla olevan alastulopatjan tarkat mitat ovat 120 cm x 200 cm. Patjan pitkä pidempi sivu (199 cm) on lavan pidemmän sivun (8 m) suuntainen. Patjan korkeus on 21 cm ja materiaali on pehmeä ja jonkin verran upottava.

Silkin alla olevan alastulopatjan tarkat mitat ovat 247cm x 148 cm. Patjan pidempi sivu (247 cm) on lavan pidemmän sivun (8 m) suuntainen. Patjan korkeus on 30 cm ja materiaali on joustava, mutta ei upottava.