Tervetuloa oppilaaksi Rock the Polelle! Jos olet aloittamassa tankotanssiharrastusta, suuntaa ensin Startti-tunnille (tai Tek 1 -tunnille, mikäli aikatauluihisi sopivaa Startti-tuntia ei löydy). Kun perusteet ovat hallussa, voit osallistua muille tankotekniikkatunneille. Tarjoamme tekniikkatunteja tasoilla 1-3 sekä teemoittain. ​Valitse itsellesi sopivin taso alla olevien kuvausten mukaan. Mukaan tunneille voi tulla milloin vain.​

​Sopiiko tankotanssi minulle? Tunneillemme voivat osallistua kaikki perusterveet yli 16-vuotiaat. Alle 16-vuotiaat saavat osallistua huoltajan luvalla. Tankotanssin harrastamisen voi aloittaa ilman aikaisempaa tanssi- tai liikuntataustaa, eikä lajissa ole yläikärajaa. Tunneillamme on kannustava ja lämmin tunnelma Tule rohkeasti mukaan!

​​Tunneille pukeutuminen: Tankotanssitunneilla tarvitset lyhyet sortsit, jotta ihon kitka auttaa sinua pysymään tangolla. Yläosaksi käy treenitoppi tai t-paita, ja halutessasi voit pukea shortsien päälle pitkät housut lämmittelyn ajaksi sekä suojata ranteita pitkähihaisella paidalla. Tunneilla voit olla paljain jaloin, sukilla tai tanssitossuilla. Ota mukaan myös pieni pyyhe tangon puhdistamista varten sekä juomapullo. Ovet avaamme noin 20 minuuttia ennen tunnin alkua.

Tankotekniikkatunnit


Tankotekniikkatunneilla harjoitellaan tunnin tason mukaisia liikkeitä. Kaikki tunnit sisältävät alkulämmittelyn, tankotekniikkaosuuden sekä venyttelyn.

​​​​Startti-tunti on suunnattu tankotanssin aloittelijoille! Ota ensikosketuksesi tankoon ennen tek 1 -tunneille suuntaamista

Tekniikka 1 -tunnilla harjoitellaan perusliikkeitä, joihin muiden tasojen liikkeet perustuvat: pyörähdykset, seisominen, kiipeäminen, istuminen, takanoja ja invertti.

​Tekniikka 1/2  -tunnin tarkoituksena on tukea oppilaan siirtymistä tekniikkatasolta 1 tekniikkatasolle 2. Tunnilla kerrataan alemman tason tärkeimmät liikkeet ja lähdetään tutustumaan tekniikkatason 2 liikevalikoimaan ja tekniikkaan. 

Tekniikka 2-tunnilla harjoitellaan erilaisten pyörähdysten ja yhdistelmien lisäksi enemmän inversioliikkeitä tangolla. Tullessasi tek 2 -tunnille, sinulla tulisi olla hallussa seisominen, istuminen, takanoja ja invertti, sekä yleisimmät pyörähdykset.

Tekniikka 2/3 Kun Tek 2-perusteet alkavat olla hallussa, tämä tunti on omiaan sinulle. Tällä tunnilla alat siirtyä kohti Tek 3 -tasoa.

Tekniikka 3-tunneilla harjoitellaan jo vähän vaativampia liikkeitä ja pidempiä yhdistelmiä. Tullessasi Tek 3 -tunnille, sinulla tulisi olla hallussasi ainakin pyörähdyksistä reverse grab sekä kehto ja tankotekniikasta ilmainvertti, kaksonen, skorpioni ja perhonen.

Tanssilliset tunnit

Pole Dance on kaikentasoisille tankoilijoille sopiva koreografinen tunti. Tuntien tansseissa yhdistyy tankotekniikka, lattiatyöskentely ja tietysti se tärkein: tanssin riemu ja musiikkiin eläytyminen! Samaa koreografiaa tehdään yhden kalenterikuukauden ajan, ja mukaan olet tervetullut milloin vain.

Tunnin kesto on 75 minuuttia, minkä aikana lämmittelemme, harjoittelemme koreografiaa ja venyttelemme. Tunnin loppuun on varattu aikaa koreografian läpimenolle ja kuvaamiselle niin halutessasi.

Varusteiksi voi ottaa mukaan oman maun mukaan shortsit, pitkät housut, sukat ja polvisuojat.

Chair Dance

Chair Dance -tunneilla tehdään tuolin kanssa vaihtelevasti tekniikkaa ja floorworkia yhdistelevää koreografiaa musiikkiin, sekä harjoitellaan erilaisia temppuja ja liikeyhdistelmiä.

Aiempaa kokemusta tuolista tanssipartnerina et välttämättä tarvitse, mutta tunti soveltuu loistavasti myös jo hieman kokeneemmille tuolitaitureille!

Pole Classic