Tankotanssin tekniikkatunnit

Startti

Tankotanssitunti aloittelijoille! Ota ensikosketuksesi tankoon ennen Tek 1 -tunneille suuntaamista. Mukaan tarvitset lyhyet shortsit, juomapullon, pienen pyyhkeen tangon putsaamista varten sekä positiivista kokeilunhalua! Tunnilla ollaan avojaloin. Ammattitaitoinen ohjaaja opastaa sinut harjoittelussa turvallisesti alkuun. Sinun ei tarvitse osata mitään tankotanssiin liittyvää ennakkoon ja Startti-tunti sopiikin jokaiselle lajista kiinnostuneelle kuntotasosta riippumatta. Ei muuta kuin tervetuloa kokeilemaan ja pitämään hauskaa yhdessä! Jos Starttia ei ole lukujärjestyksessä saatavilla, myös Tek 1 -tunnilta voi aloittaa.

Tek 1

Tekniikka 1 -tunnilla harjoitellaan tankotanssin perusliikkeitä. Näitä ovat mm. erilaiset pyörähdykset yhdistelmineen, tangolla seisominen ja istuminen, tangolle kiipeäminen, takanoja sekä ensimmäinen pää alaspäin tehtävä liike eli invertti. Suosittelemme käymään kokeilemassa Startti-tuntia ennen Tekniikka 1 -tuntia, mikäli mahdollista.

Tek 2

Tekniikka 2 -tunnilla harjoitellaan erilaisten pyörähdysten ja yhdistelmien lisäksi enemmän inversioliikkeitä tangolla ja muutaman liikkeen sarjoja. Tullessasi Tek 2 -tunnille sinulla tulisi olla hallussa seisominen, istuminen, takanoja ja invertti sekä yleisimmät Tek 1 -tason pyörähdykset.

Tek 3

Tekniikka 3 -tunneilla harjoitellaan vaativampia liikkeitä ja pidempiä yhdistelmiä. Luvassa on mm. voimaa ja liikkuvuutta vaativien liikkeiden opettelua, pudotuksia, flippejä ja erilaisia käsilläseisontavariaatioita. Tullessasi Tek 3 -tunnille sinulla tulisi olla molemmin puolin vahvasti hallussa keskitason keskeisimmät liikkeet, kuten reverse grab, ilmainvertti, reiko ja perhonen.

Rock the Pole PRO

Rock the Pole PRO -tunti on haastavin tankotekniikan tuntitasomme. PRO -tunti tarjoaa haastetta kaikille vähintään tekniikka 3 -tasolla harjoitelleille oppilaille ilman ylärajaa. Harjoiteltavia liikkeitä ja sarjoja skaalataan kuitenkin jokaiselle sopivaksi. Tällä tunnilla harjoiteillaan mm. kuumimpia ja hulluimpia instaliikkeitä, rakennellaan kekseliäitä sarjoja sekä haastetaan fysiikan lainalaisuudet!